Integrity protection

Success without integrity
is failure

Al kan een model of informatiesysteem zeer nuttige informatie opleveren, zonder de betrouwbaarheid van het systeem en de data, zijn de resultaten nutteloos. Daarom ligt er  bij ons systeem een grote focus op integrity protection en zorgen wij dat het resultaat betrouwbaar is. Om dit te bereiken focussen wij op verschillende aspecten:

  • Ten eerste is het van belang dat de juiste input data wordt gebruikt. Daarom verzamelen wij informatie van verschillende afdelingen, zodat de data komt van de werknemers die er dagelijks mee werken. In de praktijk blijkt dat er verschillen kunnen zijn in de data van verschillende afdelingen. Daarom zullen wij in de eerste fase proberen alle informatie te verifiëren.

    Alleen al het identificeren van niet consistente data binnen het bedrijf is vaak een eye-opener en zorgt voor een goede verbeterslag in de processen.

  • Ten tweede is het belangrijk dat de data volledig is. Zijn de inkoopkosten inclusief alle bijkomende kosten of komen hier nog kosten bij? Het is van belang duidelijk in kaart te brengen welke kosten, tijd en kapitaal lasten worden meegenomen en welke niet. Hierdoor krijg je een resultaten met een duidelijk overzicht wat inclusief en exclusief is.
  • Ten slotte, kunnen er natuurlijk altijd gegevens veranderen. In ons model zullen wij het gemakkelijk maken om bepaalde variabelen aan te passen, zonder de structuur van het systeem te beïnvloeden. Natuurlijk hebben alleen geautoriseerde werknemers de mogelijkheid deze aanpassingen door te voeren. Hierdoor blijven het systeem en de resultaten betrouwbaar.

Met behulp van deze drie focus punten, wordt er voor gezorgd dat de informatie betrouwbaar is en zowel bewuste als onbewuste fouten worden voorkomen.